A Kék városnéző kisvonat naponta minden egész órában indul 10-20 óráig a vár bejáratától.

Előzetes megállapodás esetén a menetrendtől eltérő indulás is lehetséges.

A Kék városnéző kisvonat túra állomása

1. Indulás a Várkertből.
Balra van a gyulai vár, ami 600 éves. A várban egy múzeum működik, 24 kiállítótermét meg lehet tekinteni. A vár udvarán építik fel évről évre a Gyulai Várszínház várszínpadát. A tószínpadot pedig a csónakázó tavon.

2. Jobbra a Várfürdőt lehet látni, a nyári és a téli bejáratát. A Gyulai Várfürdő 1959. óta működik, jelenleg 19 medencéje van, egy részük strandvízzel másik részük gyógyvízzel van feltöltve. Minden korosztály számára kitűnő szórakozást biztosít a 4 csillagos minősítésű fürdő.

3. Jobbra az Erkel Hotel van.

4. Útvonal: Vár utca, majd a Nagyváradi útról balra kanyarodva a Kossuth utca. Utána körforgalom, át a kishídon érkezés a Part utcára. Út közben látjuk a város első 4 csillagos szállodáját, az Elisabeth-et, majd betekintést nyerünk a várkertbe. A továbbiakban a Dürer termet láthatjuk, majd a Várkert bejáratát. Jobbra a volt árvaházat és a volt. Aranykorona Szállót

5. Part utca: a gyulai szállodasor és az Élővíz csatorna bemutatása. A fürdő egész területet látható bal oldalon, a medencék felsorolása és bemutatása. Jobbra a Csigakert tűnik fel.

6. Part utca végén Wesselényi utca, majd Mátyás király utca.

7. Kanyarodás a Semmelweis utcára, itt a kórház bemutatása.

8. Szent István út, majd kanyarodás a városi piac felé. Gyula városának bemutatása, közben a piacot lehet látni, majd Németvárosba érkezünk.

9. Németváros: a város híres szülötteinek bemutatása. Közben jobb oldalon lesz a Zeneiskola, ismét egy hídon kelünk át, ami az Élővíz csatornát keresztezi.

10. Apor tér, Erkel Ferenc és az Erkel Ház bemutatása.

11. Ajtóssy utca, Sportcsarnok. Béke sgt. Kohán Képtár, Művelődési Ház.

12. Kossuth tér, a tér bemutatása, építészetileg a medencék bemutatása, a látnivalók megtekintése.

13. Jókai utca, Ladics-Ház és Százéves cukrászda, Belvárosi Katolikus templom bemutatása, Erkel, Petőfi és Harruckern tér bemutatása.

14. Kossuth utcán vissza a várkertbe. Szent Miklós park bemutatása.

Reklámfelület bérlése

Városnéző kisvonatunkon reklámfelület bérelhető.

Ár: 70.000 Ft + áfa/szezon