2024-ben is az egész évben az Önök szolgálatában állunk élményvonat programszolgáltatásunkkal!
Tervezett indulás: 2024. március 15.
Az eddig is megszokott helyről!

A tavaszi-nyári szezonban - áprilistól október végéig - naponta MINDEN ÓRA EGÉSZKOR indul 10:00-20:00 között a Gyulai vár és  Almásy-kastély között található megállóból.

Előzetes megállapodás esetén a menetrendtől eltérő indulás is lehetséges.
Kérje ajánlatunkat, állunk rendelkezésére!
SZÉP-kártyát és bankkártyát is elfogadunk!

A Kék városnéző kisvonat túra állomása

Indulás a Várkertből minden óra egészkor!
Tartson velünk! 

1. A megállótól balra a Gyulai Vár, mintegy ami 600 éves csodálatos épülete tárul elénk, mely Magyarország egyik legszebb vára, mely agyagból égetett téglából épült. A 16. század második felében Gyula Eger és Szigetvár mellett az ország három legerősebb végvárának egyike volt. A várban jelenleg egy múzeum működik, 24 kiállítóterme megtekinthető. A vár udvarán építik fel évről évre a Gyulai Várszínház várszínpadát. A tószínpadot pedig a csónakázó tavon.

2. Jobbra az Almássy-kastély patinás épülete zárja körbe a parkot. A gyönyörűen felújított kastély alapjait a török hódosltágot követően emelték, majd a barokk korban bővült párját ritkító nemesi rezidenciává, mellé lovardával, parkkal és télikerttel.
 A kastély látogatóközponttá alakításának köszönhetően bebarangolható ez a csodás épület.

3. A megállóval szemben a Várfürdő látható, nyári és a téli bejárattal. A Gyulai Várfürdő 1959. óta működik, sokszínűségét tekintve minden korosztály számára tartogat szórakozási lehetőséget. A komplexum területén megtalálhatóak: strand- és élménymedencék, sportuszoda, gyógymedencék és az AquaPalota élményelemei, egyedülálló ősparkos természeti környezet. A 4 csillagos minősítésű strand- és gyógyfürdő Gyula egyik legnagyobb vonzereje.

3. Jobbra az Erkel Hotel éppen átalakuló szállodaépülete, mely egy most befejezett nagyobb beruházás után Hunguest Hotel Gyula néven működik tovább a vendégek nagy örömére. Ez a szálloda direkt összeköttetésben van a Várfürdővel, vagyis a szállóvendégek egy zárt átjárón keresztül juthatnak át a komplexumba.

4. A Kék Kisvonat további útvonala Gyula csodálatos utcáin keresztül kanyarogva mutatja be a város nevezetességeit, kiemelkedő épületeit, parkjait, a gyulai szállodasort az Élővíz csatorna partja mentén a Csigakert csodás természeti környezetét érintve. 

5. Számos kis utcát érintve a városi körforgalom és kishídon át érkezünk a Part utcára. Út közben látjuk a város első 4 csillagos szállodáját, az Elisabeth-et, majd betekintést nyerünk a várkertbe. A
 Part utca végén a Wesselényi utcán, majd Mátyás király utcán tovább haladva a Semmelweis utcára érkezünk, ahol a Kórház látható.

8. A Szent István útról lekanyarodva a városi piacot vesszük célba. Elhaladva a piac mellett Gyula városának egyik látványos városrészébe, az ún. Németvárosba érkezünk. Ezen városrész a város híres szülötteinek emlékhelyeit tárja elénk, majd megpilllanthatjuk a Zeneiskola épületét is.

9. Utunk az Apor téren keresztül folytatódik, majd megpillanthatjuk Erkel Ferenc szülőházát a nevéről elnevezett Erkel Házat. Folytatva utunkat a városi Sportcsarnok tárul elénk, majd a Kohán Képtár gyönyörű épületét pillanthatjuk meg a Művelődési Ház szomszédságában.

10. A Kossuth tér építészeti értékeinek és látnivalóinak megtekintését követően a Jókai utcán továbbhaladva a Ladics-Házat láthatjuk, majd a híres Százéves Cukrászda épülete tárul elénk hangulatos teraszával a Belvárosi Katolikus templom szomszédságában.

11. Az Erkel-, Petőfi- és Harruckern tereken áthaladva a
 Kossuth utcán keresztül térünk vissza a várkertbe, a Szent Miklós parkba.

Egy csodás időutazásra visszük el kedves utasainkat, mely kényelmes kultúrprogram, élmény!
Utazzon velünk, élje át Ön is!

A Kék Kisvonat csapata várja Önt Gyulán!